2010. augusztus 7.Balogh Fruzsina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Joana Amendoeira augusztusban lép fel Budapesten

Augusztus végén tartja meg májusban elmaradt budapesti koncertjét Joana Amendoeira, a portugál zenei műfaj, a fado csillaga. A fiatal fado generáció egyik legnagyobb és Magyarországon is népszerű személyisége augusztus 29-én 20 órakor lép színpadra a Millenáris Teátrumban.

A 28 éves énekesnő első külföldi koncertjét 16 évesen a kecskeméti Portugál Napokon adta 1998-ban, ahol hatalmas sikert aratott. Joana magyarul is énekelt már a Zorán pályafutásának 40. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi lemezbemutató koncerten. A mostani budapesti koncerten pedig egy Presser Gábor szerezte "magyar fadot" is előad majd.

Joana Amendoeira énekstílusa alapvetően a klasszikus zenéhez közelít, kivételes szépségű hangja által a fado sajátos ragyogással cseng. Rendkívüli személyisége, hangja, karizmája, kontaktusteremtő képessége és az őt kísérő portugál gitár, klasszikus gitár, nagybőgő, hegedű és tangóharmonika igazi szenvedélyt és erőt sugároznak.


Joana Amendoeira


Az énekesnő alig 13 évesen lett a női előadó kategória első helyezettje a portói Grande Noite do Fado versenyen és már igen fiatalon együtt lépett fel Carlos do Carmo fado legendával. Az elsöprő sikerű koncert óta Joana Amendoeira nemzetközi karriert futott be, rendszeresen fellép Európa legjelentősebb előadótermeiben, énekel Amerikában, Japánban és Dél-Amerikában is.

Első lemezét Olhos Garotos címmel (Játékos szemek) 1998-ban adta ki, a 2000-ben megjelent Aquela Rua (Az az utca) és 2003-ban megjelent Joana Amendoeira című albumai mind a szakma, mind a közönség körében hatalmas elismerést arattak. Az énekesnő 2004-ben elnyerte a Portugál Újságírók (Casa da Imprensa) díját. A 2005-ben megjelent negyedik lemeze, az Ao vivo em Lisboa (Élőben Lisszabonban) a 2004 novemberében a lisszaboni S. Luiz színházban adott szólókoncertjéről készült. Legújabb, a Mar Ensemble együttessel készített DVD-je idén került forgalomba.

***


Joana Amondeira estje
Időpont: 2010. augusztus 29., vasárnap, 20.00 óra
Helyszín: Millenáris Teátrum (1024 Budapest, Fény u. 20-22.)

Ének: Joana Amendoeira
Portugál gitár: Pedro Amendoeira
Klasszikus gitár: Pedro Pinhal
Nagybőgő: Paulo Paz
Zongora: Filipe Raposo
Cselló: Davide Zaccaria

A koncertre 2500 forintért jegyek kaphatók a Millenáris jegypénztárában, valamint a www.jegy.hu weboldalon. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei