2010. szeptember 23.Lukics György
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sator Quartet koncert Lovasi Andrással és Bognár Szilviával

Koraközépkori latin himnuszok címmel Heidl György zenéjét hallhatja a közönség a népszerű népdalénekes Bognár Szilvia, a néhai Kispál és a borz frontembere, Lovasi András és a Sator Quartet előadásában 2010. szeptember 30-án 20:00 órakor Budapesten, a Puskin moziban.

"Heidl György ihletett muzsikája, az archaikus latin himnusz-szövegek, klasszikus, kortárs- és jazz-zenészek együttes játéka, Bognár Szilvia sallangmentes, szép terű éneke: a Sator egy eddig nagyon hiányzó színfolt a magyar palettán, mai szakrális zene" - fogalmazott az egyedi produkció kapcsán Lovasi András, Kossuth-díjas zenész, a Kispál és a Borz énekese basszusgitárosa és dalszövegírója.Talán meglepő lehet, hogy a Kiscsillag frontemberét középkori gregorián dallamvilág ihlette zenemű előadójaként láthatja a közönség, Lovasi úgy véli, a műfaj nagy űrt tölt be a piacon, mert nagy szükség van modern felfogású szakrális zenére. "Nem az anyatejjel szívtam magamba a középkori himnuszokat - legfeljebb a vakbélgyulladás nevét tudom latinul. A kiejtéssel vannak is gondjaim. Mégis úgy érzem, Heidl Gyuri barátom, aki a himnuszok zenéjét szerezte, megtalált egy "piaci rést".

Bognár Szilvia énekművésztől sem áll távol a hagyományőrző muzsika, hiszen több mint egy évtizede összes zenekarával bizonyítja: a népdalnak ma is éppúgy lehet létjogosultsága, mint hajdanán. Álljon színpadra akár a híres Makám zenekarral, akár a Szájról szájra produkcióval, vagy háromlemezes (Ének őrzi az időt (2006); Semmicske énekek (2008); Harang csendül (2009)) saját világzenei formációjával.

A Sator Quartet tagjai:

Gyermán Júlia - hegedű
Heidl György - gitár
Kovács Zoltán - nagybőgő
Szakács Viktória - cselló

Jegyek a mozi jegypénztárában kaphatók, vagy a +361 429 60 80-as telefonszámon rendelhetők!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei