2010. október 1.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Polgár László operaénekest október 4-én búcsúztathatják tisztelői

Polgár László operaénekest szeptember közepén váratlanul, hatvannégy éves korában érte a halál Zürichben. Temetését szűk családi körben rendezik, de tisztelőinek október 4-én lehetőségük van végső búcsút venni a művésztől. Az Operaház emlékestet is rendez Polgár László tiszteletére.

Polgár László 1947. január 1-jén született, és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola elvégzése után 1971-ben lépett először a Magyar Állai Operaház színpadára. A közönség szinte azonnal a szívébe zárta, de nem csak itthon, külföldön is jelentős sikereket ért el, versenyeket is nyert.

1991-ben a Zürichi Opera tagja lett, emellett tanított az ottani konzervatóriumban, de sosem feledkezett meg hazájáról: itthon is folyamatosan vállalt szerepeket. Sok más mellett például olyan darabokban alkotott maradandót, mint Mozart A varázsfuvolája, Wagner Parsifalja, Verdi Don Carlosa, 1999-ben pedig elnyerte a Grammy-díjat a Bartók Béla Kékszakállú herceg várában megformált főszerepéért, amelyből egy évvel korábban jelent meg CD.

Polgár Lászlót 64 éves korában, váratlanul érte a halál. Bár a család a zártkörű temetés mellett döntött, lehetőséget biztosítanak a művész rajongóinak, hogy október 4-én hétfőn 13 és 15 óra között az Operaház aulájában kialakított emlékhelyen leróják kegyeletüket. Az Operaház ugyanezen a napon este 7 órától Polgár László emlékére címmel rendez hangversenyt, melyen közreműködik az Operaház zenekara és énekkara, vezényel Kovács János, Győriványi Ráth György és Hamar Zsolt.

Az emlékestre 1500 forintos áron válthatók jegyek az Operaház jegypénztárában.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei