2011. május 17.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hoppá! - Új lemezzel jön a Budapest Bár május közepén

Május közepén kerül a boltokba a méltán népszerű hazai formáció, a Budapest Bár legújabb, a sorban a negyedik korongja, mely a Hoppá! címet viseli majd. Legutóbbi lemezük, a Zene instrumentális volt, a most megjelenő albumon azonban a már jól ismert énekesek is közreműködtek.

A Budapest Bár legújabb lemezének koncepciója tavaly ősszel állt össze a zenekar fejében, lényege, hogy a cigányzenei hagyományokat követve olyan dalokat válogattak összea az új korongra, amelyek valamely nép cigánykultúrájához köthetők, esetleg olyan lehetőség van bennük, hogy érdemes legyen az átiratukkal bíbelődni. Olyan énekesek és zenekarok dalai kerültek fel a lemezre, mint Jávor Pál, Kabos Gyula, Harangozó Teri, a Hungária együttes, a The Beatles, a Doors, vagy az Európa Kiadó.

A Hoppá! dalait már május elején meghallgathatta a közönség az A38 hajón, szokatlan módon még a lemez megjelenése előtt. Május közepén azonban már mindenki a kezében tarthatja az egyebek mellett Lovasi András, Németh Juci, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László és Rutkai Bori közreműködésével készült albumot.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei