2011. október 25.Czékus Mihály
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szegedi Jazz Napok 2011

Az idei évben is gazdag programkínálattal várja a műfaj szerelmeseit a Szegedi Jazz Nap-ok.
A magyar jazzélet meghatározó képviselői mellett világsztárok is fellépnek a dél- alföldi megyeszékhelyen. Megszokott módon a pénteki illetve a szombati koncertnapot is egyaránt magyar előadók nyitják.

Elsőként a Molnár Dixiland Band bőgőseként ismert Kiszin Miklós koncertezik triójával (Bodó József / dobok és ifj Szakcsi Lakatos Béla/ zongora). Leginkább a swing dalokat játszanak majd a közönségnek. Szombaton a zentai Mezei Szilárd brácsás lép színpadra a barátaival. A vajdasági muzsikustól és társaitól improvizatív és népzenei elemeket is vegyítő műsort hallhat a közönség.

A pénteki második fellépő a Balázs Elemér által vezetett Brotherhood (Czvikovszky Gábor/ trombita, Zana Zoltán/ szaxofon, Balázs József/ zongora, Lakatos Pecek Krisztián/ bőgő, Balázs Elemér /dob) lesz. A fesztiválnap nagy érdeklődéssel várt eseménye Ron Carter színpadra lépése lesz. Az élő jazzlegendának számító nagybőgős a Golden Striker Trió (Mulgrew Miller/zongora és Kevin Eubanks/ gitár) élén érkezik Szegedre. Ron Carter olyan kaliberű muzsikus aki Miles Davis-től Wayne Shorterig, Tony Williams-től Herbie Hancock-ig szinte mindenkivel zenélt közösen a műfaj "nagyjai" közül. Előadása igazi csemegét jelentenek majd a műfaj híveinek.

A szombaton, másodikként a nyáron elhunyt Kossuth-díjas zeneszerző, zongoraművész Szabados György leghíresebb tanítványa Dresch Mihály lép pódiumra kvartettjével (Hock Ernő / bőgő, Baló István /dob, Lukács Miklós cimbalom), mintegy fejet hajtva néhai mestere előtt.

Természetesen szombatra is jut egy világsztár. Méghozzá az a Marc Ribot, aki eddigi pályafutása során olyan művészek oldalán bukkant fel (koncerteken vagy a lemezstúdióban), mint pl. Elvis Costello, Allan Ginsberg, Robert Plan, McCoy Tyner, Madeleine Peyroux és Norah Jones. Ezen az estén Marc Ribot Henry Grimes/ bőgő és Chad Taylor / dobok oldalán lép színpadra Szegeden.

A rendezvényt az idén is az éjfél utáni "ráadás koncertek" teszik teljessé. Pénteken a bőgős, Egri János és barátai szórakoztatják a közönséget, szombaton pedig Baló István "irányítja" a fesztiválon fellépett muzsikusokat.

További információk: www.privatemusic.hu

Időpont: 2011.11.04-05. (péntek-szombat) 19:30h
Helyszín: Szegedi IH Rendezvényközpont (6721 Szeged, Felső Tisza-part 2.)
Belépők: az első nap /4.000,-Ft, és a második nap /3.000,- Ft valamint a két napra érvényes bérlet: 5.000,-Ft
Internetes jegyvásárlás:
www.interticket.hu
www.ticketportal.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei