2011. november 9.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Máté Péter 65. születésnapja-emlékkoncert

2012. február 4-én emlékkoncertet rendeznek Máté Péter születésének 65. évfordulójára a Budapest Kongresszusi Központban. A rendezvényen fellép többek között a Back II Black, a Bolyki Brothers, Zséda, Malek Andrea és Solymos Antal is.

Máté Péter 2012. február 4-én lenne 65 éves. Ezen a napon a tragikusan fiatalon elhunyt zeneszerzőre, előadóművészre emlékezvén, közismert dalait adják elő neves előadóművészek.

Első ízben 2007-ben, Máté Péter 60. születésnapján rendeztek emlékkoncertet a tiszteletére. Az öt évvel ezelőtti helyszín a fővárosi Művészetek Palotája volt. Az akkori fellépők közül a mostani koncerten is zenél a Back II Black, a Bolyki Brothers, Malek Andrea és Gallusz Niki, mellettük pedig az idősebb Malek Miklós, Zséda, Kökény Attila és Solymos Antal is szerepel a programban. A fellépők az 1984-ben elhunyt zeneszerző, előadóművész közismert dalait adják elő a februári emlékkoncerten.

Máté Péter 1947. február 4-én született Budapesten. Első rádiófelvétele 1967-ben készült, 1973-ban a Hull az elsárgult levél című dala első lett a Made in Hungary táncdalszemlén. Elmegyek című dala díjat is nyert egy írországi tehetségkutató fesztiválon - Nicolas címmel pedig - Sylvie Vartan francia sanzonénekesnő előadásában lett világhírű. Életében hat hanglemeze jelent meg és mintegy 150 számot komponált. Legismertebb dalai: Azért vannak a jó barátok, az Ott állsz az út végén, a Kell, hogy várj, a Hazám, az Egyszer véget ér, az Ez majdnem szerelem volt, az Egy darabot a szívemből vagy a Zene nélkül mit érek én.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei