2012. február 8.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szimfonikus metal a Sportarénában - Áprilisban jön a Nightwish

Egy Rubber Band Of Wolves álnéven, Hollywoodban tartott klubkoncerttel melegített be turnéjára a Nightwish zenekar, amely hatalmas látvánnyal készül a kétéves körútra. A finn csapat természetesen Budapestre is ellátogat: április 29-én, a Papp László Sportarénában örvendeztetik meg hazai rajongóikat.

A 2007-es Dark Passion Play után négy évvel jelentkezett ismét stúdióalbummal a finn Nigthwish. Az Imaginaerum című lemez hazájukban az első helyen nyitott a slágerlistákon, és rövidesen háromszoros platina lett, Németországban pedig aranylemezt szerzett az együttesnek. A konceptalbum egy idős zeneszerző történetét meséli el, aki a halálos ágyán eleveníti fel fiatalkori emlékeit. A sztori az új korong mellett egy film alapjait is jelenti, amely még idén elkészül. Az Imaginaerum hangzásában is újat hoz, rengeteg benne a nagyzenekari, illetve kórusokkal tarkított betét. Az első kislemezes dal, a Storytime videója már elérhető a Youtube-on (http://youtu.be/5g8ykQLYnX0).

Tuomas Holopainen, a zenekar alapítója így nyilatkozott a közelgő turnéról: "Nem véletlenül hívjuk "Imaginaerum World Tour"-nak, mindenképpen szeretnénk játszani az új számokat...De sosem feledkezünk meg a régebbi dolgainkról sem". A billentyűs-zeneszerző azt is megemlítette, hogy a speciális bulik keretében, a friss anyagnak legalább a felét mindenképpen előadják majd. A szimfonikus metal egyik legjelesebb képviselőjét a Papp László Budapest Sportarénában láthatja a magyar közönség, 2012. április 29-én. A felvezetésről a szintén finn Battle Beast és az Eclipse fog gondoskodni.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei