2012. február 26.MTI
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Harmónia 2012 - Szlovákiai Magyar Zenei Díj

Első alkalommal adták át szlovákiai magyar művészeknek a Harmónia - Szlovákiai Magyar Zenei Díjat. A gálaműsorral egybekötött eredményhirdetést Révkomáromban, a Komáromi Jókai Színházban tartották, február 25-én este. A kitüntetést hat kategóriában osztották ki.

A legjobb fiatal muzsikus kategóriában járó elismerést Gyöpös Krisztina zongoraművésznek, a legjobb énekes díját Szarka Tamásnak, a Ghymes együttes tagjának ítélte oda a zsűri. A legjobb hangszeres muzsikus Lakatos Róbert brácsaművész, a legjobb zenekar a révkomáromi Kor-Zár együttes lett. Az év dala címet a Rómeó Vérzik zenekar Az utca az én hazám című felvétele nyerte.

Harmónia életműdíjban részesült Stirber Lajos komáromi zenepedagógus, karnagy és kórusvezető. A díjhoz Reicher György gútai díszműkovács műalkotásán kívül 300-300 eurós, az életműdíj esetében 500 eurós pénzjutalom tartozik. A mintegy száz jelölt közül szlovákiai és magyarországi zenészekből, zenekritikusokból álló, tizenhét-tagú szakmai kuratórium választotta ki a győztest. A nagyszabású gálán jeles művészek és zenekarok is felléptek, mint Bródy János, a Szent Korona Kórus, Marian Greksa, Ozsvald Dávid, Óváry Anna, a Rómeó Vérzik, Balogh Rózsa, Prágay Marianna, Korpás Éva és a Ritka Magyar Folk Band.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei