2012. június 23.Czékus Mihály
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Katrin: Frail to Fearless - A rocktól a soulig, az R&B-ig és a folkig

A Bostonban élő énekes-dalszövegíró, Katrin (teljes nevén Katrin Roush) elkészítette a negyedik saját albumát a Frail to Fearless-t, ami a 2009-ben kiadott Soul Wide Open folytatásának is tekinthető. A lemezfelvételekhez remek muzsikusgárdát tudott a stúdióba csábítani az énekesnő.

A produkció producere és egyben dobosa is az a Jerry Marotta, aki korábban olya nálunk is jól ismert sztárokkal dolgozott együtt, mint pl. Peter Gabriel, Paul McCartney és Sheryl Crow. A lemezen Tony Levin basszusgitározik (korábbi munkái kapcsán akikkel együtt dolgozott: John Lennon, Peter Gabriel, King Crimson), Bill Dillon gitározik (Paul McCartney, Sheryl Crow, King Crimson). A felsorolt "kiemelt nevek" mellett még számos muzsikus kivette a részét a közös munkából.

A Katrin által képviselt stílust nem lehet egy tiszta zenei vonalnak nevezni, hiszen abban a rocktól a soulig, az R&B-ig és a folkig számos zenei stílus találkozik egymással. Mivel a produkció sokféle gyökérből táplálkozik így az egyes felvételek is meglehetősen sokszínűek. A repertoárban a szerelmes daltól (Breeze), a szinte narratív stílusban előadott balladáig (Cobblestones), az erőteljes, háborúellenes daltól (Blame) a Led Zeppelin feldolgozásig (That's The Way) tényleg mindenfélét találhatunk. A korongról a Far Away kapott elsőként bizonyítási lehetőséget, ez a szám kerül piacra kislemezen.

A zenei anyag ismeretében Katrin neve nyugodtan bekerülhetne a hazai koncertszervezők noteszába is. Minden bizonnyal itthoni koncerteken is lenne közönsége az ilyen jellegű zenének.

Honlap: www.katrinmusic.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei