2012. július 26.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Magyar Dal Napja 2012 - A Sziget mínusz kettedik napján

2012. augusztus 5-én rendezik meg idén a Magyar Dal Napját a jubileumi Sziget Fesztivál mínusz kettedik napján. A Nagyszínpadon egy tizenegy órás koncertfolyamot élvezhet a közönség, melyen hetven fellépő ünnepli majd a magyar dalt - közel százötven hazai szerzeményt lehet majd hallani.

Augusztus 5-én, vasárnap délben veszi kezdetét az eredetileg Presser Gábor által megálmodott Magyar Dal Napja idén a Szigeten, amelyen a magyar zenei élet színe-java megjelenik, és egy-két dallal megörvendezteti a közönséget. Az első fellépő a Smile zenekar lesz, Zalatnay Sarolta vendégszereplésével, majd Török Ádám és a Mini, a Belmondo, a Ladánybene 27, valamint a Péterfy Bori és a Love Band lép színpadra. Őket követik a hazai underground meghatározó dalait előadva Bárdos-Deák Ági, Müller Péter Sziámi és Menyhárt Jenő - ők a Kontroll Csoport, az URH, a Sziámi és az Európa Kiadó egy-egy számát adják majd elő.

A folytatás nem kevésbé lesz izgalmas: a Kistehén, a Neoton Família, a Pál utcai fiúk, Lovasi András, a Pa-Dö-Dö, a Dolly Roll, a Republic, majd Novák Péter tűnnek fel a színpadon, de természetesen nem maradhatnak ki a hazai hip-hop előadók sem, mint az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, Fluor, a Hősök, Akkezdet Phiai és a Punnany Massif sem. Ezt követően két legendás csapat együtt zenél majd: a Takáts Tamás Dirty Blues Band és a Karthago közös fellépését Balázs Fecó, majd a Magna Cum Laude követi.

Délután 5 órától rockslágerek következnek, amelyeket Závodi Gábor és csapata adnak elő, a mikrofon mögött feltűnik majd Keresztes Ildikó, Rudán Joe, Novák Péter, Somló Tamás, Frenreisz Károly és Ganxsta Zolee is. Utánuk Hobo és a Tátrai Band muzsikál majd. Hét órakor a friss előadók következnek: fellép a Supernem, a Vad Fruttik, a K2 és Caramel, majd Magyar Jazz Workshop címmel, Zsoldos Béla szervezésében Vukán György, Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula, László Attila, Lattmann Béla, Csepregi Gyula és Borlai Gergő szórakoztatja a közönséget.

Populárisabb jazz-vonalon megjelenik a Jazz+Az, a Gringo Star - Geszti Péter csapatait Rózsa Magdi és Presser Gábor duettje követi. Este 8-tól visszatérnek a nyolcvanas évek: erről a KFT, az Első Emelet és Fenyő Miklós gondoskodnak. Őket követi Charlie, Szörényi Levente, Bródy János és Koncz Zsuzsa, aki már nagyon hosszú ideje nem lépett fel fesztiválon. A finálé előtt lép fel Gerendás Péter, az LGT, a Beatrice, majd a Tankcsapda, hogy aztán méltóképpen, egy közös ünnepléssel zárják le a zenészek a Magyar Dal Napját.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei