2012. szeptember 16.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Vége a jogvitának: a brit One Direction megtarthatja a nevét

Idén áprilisban röppent fel a hír, hogy beperlik a brit X-Faktoros sikerbandát a nevük miatt: a 2010-ben alakult zenekart egy amerikai, szintén One Direction néven működő banda fenyegette perrel, mert úgy érezték, nekik van joguk használni a One Direction nevet. Mostanra azonban lezárult a jogvita, és a végeredmény az lett, hogy a brit fiúk megtarthatják a nevüket.

Hihetetlen sikereket ért el a brit X-Faktorban alakult One Direction nevű fiúcsapat 2010 óta - zenéjükkel meghódították már nem csak Nagy-Britanniát, de az egész világot, így Amerikába is eljutott a hírük, és ott is igen nagy rajongótáborra tettek szert. Leforrázásként érte áprilisban a hír a rajongókat: lehet, hogy kedvenc bandájuk kénytelen lesz nevet változtatni, ugyanis azt egy másik, amerikai zenekar 2009 óta használja, és bizony le is védették az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatalban. Bár az amerikai One Direction sokkal kevésbé ismert, mint brit kollégáik, mégis ragaszkodtak a névhez, amit szerintük ők találtak ki előbb.

Fél év huzavona után most bejelentették: a brit One Direction megtarthatja nevét, az amerikai banda pedig úgy döntött, hogy nevet változtatnak, és ezentúl Uncharted Shores néven működnek tovább. Az egyezség részleteiről nem sokat árultak el, de annyit lehet sejteni, hogy Simon Cowell, a brit zenekar kiadója valószínűleg kisebbfajta vagyont fizethetett ki az amerikai fiúknak, hogy lemondjanak nevükről. A végeredményhez az érintettek csak annyi kommentárt fűztek, hogy a megegyezéssel mindkét fél elégedett, és elegánsan sok sikert kívántak egymásnak. A brit One Direction második korongja egyébként november 12-én kerül majd a boltokba, a címe Take Me Home lesz. Az Uncharted Shores nemrégiben adta ki második lemezét, amire talán a névhasználati vita miatt még többen kíváncsiak lesznek majd.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei