2012. szeptember 23.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Magashegyi Underground szimfonikus koncertjével turnézik

A Magashegyi Underground tagjai nem tétlenkednek. Miután Budapesten, a Művészetek Palotájában, valamint Veszprémben, az Utcazene Fesztiválon is komoly sikert arattak szimfonikus nagykoncertjükkel, úgy döntöttek, turnéra indulnak vele. A bandát ötven tagú szimfonikus zenekar kíséri el a fellépésekre országszerte.

2012. november 21-én Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, november 23-án pedig Pécsett, a Kodály Központban mutatja be nagyszabású szimfonikus koncertjét a Magashegyi Underground. Miután a Művészetek Palotájában kétszer is teltház előtt játszottak, és nem maradt el a siker a Veszprémi Utcazene Fesztiválon sem, úgy döntöttek, hogy érdemes ezt a különleges zenei élményt okozó koncertet az ország más részein élőkkel is megismertetni. Mint Bocskor Bíborka, a Magashegyi énekesnője a veszprémi fellépésről mondja: "Szimfonikus fellépéseink sok szempontból hasonlíthatóak egy színházi előadáshoz, a szabadtéren kicsi elveszett ebből az intimitásból, de ugyanakkor helyette egy nagy adag közvetlenséget kaptunk, koncertteremben ugyanis a hallgatóság visszafogja magát, ahogy a színházban is, átélik a katarzist, de ez nem annyira látványos, mint ezen a szabadtéri koncerten, ahol láthatóan jól érezte magát a közönség." És bár mind a hódmezővásárhelyi, mind a pécsi koncert zárt térben lesz, azért remélik, hogy hasonló sikert arat majd.

Emellett a Veszprémi Utcazene Fesztiválon készült felvételekből klip is készült a zenekar egyik új dalához, a Rázz fel-hez, mindeközben pedig gőzerővel készül az új album, amely minden jel szerint dupla korong lesz, és ősz végére kerülhet a boltokba. A lemezen természetesen a szimfonikus koncert dalait is meg lehet majd hallgatni.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei