2012. október 1.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az A38 Hajó színpadán lép fel David Lynch felfedezettje, Chrysta Bell

David Lynch az INLAND EMPIRE óta nem rendezett játékfilmet, azonban az utóbbi hat évben sem tétlenkedett. Legújabb projektje a texasi Chrysta Bellel készített lemez, amelynek felvétele közel tíz évig tartott, premierje pedig idén augusztusban volt Los Angelesben. A különleges albumot október 16-án, a budapesti A38 Hajón is bemutatja az énekesnő.

David Lynchtől soha nem állt távol a zene, ő írta például a Twin Peaksben feltűnt Julee Cruise első két albumának dalszövegeit, melyekhez régi alkotótársa, Angelo Badalamenti dallamai társultak. Lynch a komponistával közösen hozta létre az Industrial Symphony No. 1 című alternatív musicalt is, amelyben szintén szerepet kapott a szomorkás hangú énekesnő. Eddigi utolsó játékfilmjéhez, az INLAND EMPIRE-hez maga is szerzett számokat, 2011-ben pedig kiadta első önálló korongját, a Crazy Clown Time-ot.

A rendező idén bemutatott felfedezettjével, Chrysta Bellel már évek óta dolgozott együtt házi stúdiójában, a lehető legnagyobb titokban. A megszakításokkal együtt mintegy tíz évig zajló munkálatok eredménye a The Train című lemez, amelynek bemutató koncertje idén augusztusban volt a Los Angeles-i Bootleg Theatre-ben. Az alkotói folyamatot a fiatal rendező-operatőr-fotóművész-gitáros-hangszerelő, Dutch Rall segítette, akinek közreműködésével szinte minden darabhoz erős, Lynch-hez méltó hangulatú videóklip készült.

Maga a mester így nyilatkozott múzsájáról "Chrysta Bell olyan, mint az álom, és úgy énekel, mint az álom. És az álom valóra vált". Az előadót első magyarországi fellépésén Dutch Rall (gitár, vokál), Christopher Smart (basszusgitár) és Pat Mastelotto (dob) kíséri.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei