2012. november 8.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Beck Zoltán lesz a Pannon Filharmonikusok sorozatának házigazdája

Beck Zoltánról sok mindent el lehet mondani: amellett, hogy a 30Y frontembere, dalszerző, szövegíró, a Pécsi Tudományegyetem oktatója, azonban a komolyzenével eddig még nem volt igazán kapcsolata - és a kulcsszó itt az eddig még. Most ugyanis a Pannon Filharmonikusok sorozatának házigazdájaként erre is lehetősége lesz.

November 10-én indul útjára az a különleges beavató sorozat, amelynek házigazdája a 30Y sokoldalú frontembere, Beck Zoltán lesz. A Pannon Filharmonikusok szervezésében megvalósuló sorozat célja, hogy közelebb hozza az emberekhez, és ezáltal megszerettesse a komolyzenét - egyúttal az érdeklődők válaszokat kapjanak olyan kérdéseikre, amelyeket eddig talán nem is volt módjuk feltenni. Most Beck Zoltán bújik a kérdező szerepébe, és hat alkalommal fogalmazza meg a laikusokban felmerülő kérdéseket, aki pedig válaszol: Gönczy László zenetudós, és Vass András, a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere. Természetesen a beszélgetéseket hangversenyek követik majd, ahol a közönség meg is hallgathatja a korábban kielemzett műveket.

Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója a következőképpen fogalmazta meg az együttműködés lényegét: "Beck Zoliban egy olyan intelligens és kreatív embert ismertem meg, aki biztos vagyok benne, hogy fiataloknak és időseknek egyaránt érdekes és izgalmas kérdéseket vet fel a komolyzene kapcsán. Bízom benne, hogy személye még közelebb hozza a fiatalokat a műfajunkhoz." A zenész pedig abban látja a sorozat lényegét, hogy megértessék az emberekkel, és főleg a fiatalokkal, hogy érdemes egy próbát tenni a komolyzenével: "Alighanem az a legfőbb cél, hogy képesek legyünk nyitottak, befogadóak maradni, hogy merjük szeretni azt, ami tetszik nekünk: ne érezzük magunkat kevésnek a befogadáshoz - és tegyünk próbát: engedjük megszólítani magunkat a zene által. Utána még mindig mondhatjuk, hogy bocs, nem értem, nem érdekel."

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei