2012. november 28.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szabó Balázs lett az Aegon művészeti díj társdíjazottja

Szabó Balázs énekes-zenész nyerte el 2012-ben az Aegon művészeti díj társdíját - az elismeréssel nettó kettőmillió forint is jár; a Szabó Balázs Bandájának alapító-vezetőjét Grecsó Krisztián, az idei Aegon művészeti díj nyertese választotta társdíjazottul.

2012-ben Grecsó Krisztián író nyerte el Mellettem elférsz című regényéért az Aegon művészeti díjat. A hagyomány szerint a díjazott minden évben választhat egy művészt, aki megkapja az Aegon művészeti díj társdíját, és a vele járó kétmillió forintot. A kikötés csupán annyi, hogy a díjazottnak más művészeti ágban kell tevékenykednie, vagyis nem az irodalom területén. Grecsó Krisztián, az idei nyertes, korábban nem ismerte Szabó Balázst, egy fellépésen találkozott össze vele - ahol egyértelművé vált számára, hogy ő lesz a megfelelő ember, aki igazán kiérdemli a társdíjat. Bár mindketten az Alföldről származnak, ma mindketten Budapesten élnek és tevékenykednek.

Szabó Balázs tegnap vette át az elismerést egy különleges este keretében a Katona József Színházban, ahol a díjazott fellépett bandájával, és egyebek mellett egy megzenésített Grecsó Krisztián-verset is bemutattak a közönségnek.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei