2012. december 20.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Pecsa Music Hallban lép fel a Sabaton, Eluveitie és a Wisdom

Március 22-én közös koncertet ad a Pecsa Music Hallban a svéd Sabaton és a svájci Eluveitie. Mindkét zenekar a metal egy-egy irányzatát képviseli. Az est harmadik fellépője, a műfaj hazai képviselője, a Wisdom, amely az egész turnén végigkíséri a bandákat.

A svédországi Falunból származó Sabaton 2001-ben Észak-Európa legnagyobb tehetségkutatóján, a Musik Direkten került először reflektorfénybe, de Metalizer című, elsőként felvett lemezük csupán 2007-ben jelent meg. A power metal csapat legutóbbi albuma, a Carolus Rex hazájában aranylemez lett, és huszonnyolc héten át a toplista élmezőnyében szerepelt, de nemzetközi szinten is sikeres volt.

A korong a Svéd Birodalom 1561-1721 közötti időszakáról, valamint a leghíresebb svéd uralkodókról, köztük XII. Károlyról szól. Elkészítéséhez egy jól ismert történész, valamint producerként és vendég énekesként Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy) segítségét is igénybe vették.

Elnyerték a Bandit Rock Awards legjobb zenekarnak és legjobb koncertzenekarnak járó elismerését, a brit Golden Gods Awards legjobb élő előadónak járó díját és idén harmadszor jelölik őket a svéd Grammynek számító Grammis-re.

Az idén tízéves, folk metalt játszó svájci Eluveitie a kelta hagyományok ihlette zenei megoldásokat autentikus népi hangszerekkel adja elő a stúdióban és élőben egyaránt. Új korongjuk, a Helvetios idén februárban jelent meg, de a jubileum alkalmából egy különleges kiadvánnyal is jelentkeztek. Az Early Years című összeállításon a 2003-ban megjelent első kislemez, a Ven újra felvett dalai, valamint az azt követő Spirit album tételei szerepelnek.

A március 22-én sorra kerülő koncert hazai fellépője a Wisdom szeptember óta utazik együtt kollégáival, első magyar heavy metal zenekarként, amely egy hatvanöt állomásos Európa-turné részese lehet.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei