2013. április 6.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Blue Hellben búcsúzik a magyar közönségtől a Bleeding Through

Végleg visszavonul a kaliforniai Orange County meghatározó metalcore-zenekara, a Bleeding Through, miután amerikai és európai turnén mond búcsút közönségének. Utóbbi egyik állomása lesz a budapesti Blue Hell (Kék Yuk) koncertterme, ahol április 13-án lépnek fel.

A Brandan Schieppati vezette Bleeding Through 1999-ben alakult, stílusára a modern hardcore punk, szimfonikus black metal, és a dallamos death metal hatások jellemzőek. Első albumuk, a Dust to Ashes 2001 áprilisában jelent meg, a 2003-as This Is Love, This Is Murderous pedig sorsfordítónak bizonyult, hiszen az ezen a felvételen debütált billentyűs, Marta Peterson azóta a műfaj szexszimbólumává vált.

A két és fél év múlva megjelenő The Truthszal a banda teltházas koncertet adott az A38 Hajón, a lemez azonban a kiadóval kapcsolatos gondok miatt majdnem az utolsó lett. A szükséges váltás a zenében is éreztette hatását, a Jona Weinhofennel megírt Declaration egy minden korábbinál agresszívabb hangzást hozott.

A búcsúturnén az együttes minden kiadványról felcsendülnek majd dalok, ráadásul az eredeti gitáros, Scott Danough is csatlakozik a bandához. Budapesten az est sztárja mellett a megfelelő hangulatról a pennsylvaniai This Or The Apocalypse, az ausztrál Hand of Mercy és a The Southern Oracle gondoskodik.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei