2013. május 19.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Eurovíziós Dalfesztivál 2013 - Tizedik lett ByeAlex és a Kedvesem

A hazánkat képviselő ByeAlex tizedikként végzett a svédországi Malmőben, május 18-án megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon, ami Magyarország eddigi harmadik legjobb szereplése. Az első Dánia lett, a második Azerbajdzsán, a harmadik dobogós helyet pedig Ukrajna szerezte meg.

Az idén Fonogram-díjra is jelölt ByeAlex Kedvesem című dala május 16-án jutott be az 58. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe. A magyar énekes tizenhét előadó közül került az első tízbe, mellette az örmény Dorians, a román Cezar, az azeri Farid Mammadov, a finn Krista Siegfrids, a máltai Gianluca, az izlandi Eythor Ingi, a görög Koza Mosztra és Agaton Jakovidisz, a norvég Margaret Berger grúz Nodi Tatisvili és Sophie Gelovani folytathatta a versenyt.

A korábbi, május 14-i elődöntőn az orosz Gyina Garipova, az ukrán Zlata Ohnevics, a moldovai Aliona Moon, a litván Andrius Pojavis, a holland Anouk, az ír Ryan Dolan, a fehérorosz Alena Lanszkaja, a belga Roberto Bellarosa, az észt Birgit, valamint a mai győztes, a dán Emmelie De Forest örülhetett a sikernek.

A kiemelt országok képviselőjeként volt jelen a mezőnyben Bonnie Tyler az Egyesült Királyságból, a francia Amandine Bourgeois, az olasz Marco Mengoni, a házigazda Svédországból Robin Stjernberg, a spanyol ESDM és a német Cascada.

ByeAlex tizedik helyével bőven lekörözte a tavalyi magyar indulót, a Compact Disco-t, amely Sound of Our Hearts című dalával huszonnegyedik lett. A Kedvesemhez ezúttal is Wéber Helga szolgáltatta a vokált, Kővágó Dániel pedig gitáron kísérte a produkciót, amely - Bayer Friderika negyedik, és Rúzsa Magdi kilencedik helyezése után - minden idők harmadik legjobb magyar eredményét érte el a versenyen.

Emmelie De Forest Only Teardrops című győztes dalának köszönhetően a fesztivált jövőre Dánia rendezi.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Cica 54 2013-05-21 21:41:18
Azért nem értem ezt a sok negatív kritikát, mert örülni kellene minden magyarnak, hogy ilyen előkelő helyezést ért el ByeAlex, AKI Magyarországot képviselte, úgy, hogy magyarul énekelt! Nekem tetszik a dal szövege és a zenéje is, és még az is, ahogy előadják! És ezek szerint másoknak is tetszik, ha a svájciak 12 pontot, a németek meg 10 pontot adtak úgy, hogy a szöveget sem értették! Büszkének kell lennünk Rá! Azért, mert Ő eddig egy ismeretlen, nem agyonmenedzselt, befutott énekes volt, attól még van olyan értékes, mint bárki más! Sőt! Én gratulálok neki, és remélem, hogy még sok-sok szép dalt hallunk Tőle!
nem
regisztrált
Viola 2013-05-21 03:06:20
Ennyi irigy ember a világon sincsen, mint amennyi itt ebben az országban van! De tudja ezt az egész világ!! Nemhogy örülnénk a sikernek, hanem az irigységtől hemzsegő hozzászólásokkal van tele itt minden hozzászólás!! Tisztelet jár a kivételeknek! Sajnos mindenben így van ez!! A magyar, magyar ellen!? Szégyen, és gyalázat!! Jellemzi a magyarokat ez a sok negatív kritika, és ez minden téren igaz!! Hát én GRATULÁLOK Alexnek.!! Egyszerű szerény ember, és a dala is ezt jellemzi,...vagyis őt!! Kívánok neki sok sikert a továbbiakban is!
nem
regisztrált
IMOLA 2013-05-20 20:50:57
Alex! Gratulálok! Remek volt!
nem
regisztrált
egy magyar 2013-05-20 20:13:41
Ezt a bájalexet kínszevedés lenne végighallgatni, nem is bírtam a második strófa után tovább hallgatni, pedig az utóbbi napokban ez ömlött a csapból is. Szomorú, hogy ez a zenének egyáltalán nem nevezhető monoton mormogás egyáltalán itthon is megszavazásra került, de még szomorúbb, hogy kint is ilyen viszonylag jó helyezést ért el. Ez már az izléséből kifordult liberális politika kultúrára is gyakorolt káros hatását jelzi.
nem
regisztrált
Muksóné 2013-05-20 15:43:41
Hát ha politikai okokból nem kedveled, akkor az politika szerintem, hogy most eztet így kilogikáztam. Engem nem farkasok neveltek és szeretek minden népet.
nem
regisztrált
vki 2013-05-20 13:27:20
Ha én nem csípek vkit az politika?
nem
regisztrált
Muksóné 2013-05-20 13:27:16
Én amúgy nagy mértékben kedvelem a zenét, meg az Alexet is, de szerintem jövőre úgy kéne megrendezni a Versenyt, hogy nincsenek is dalok, csak az országokra lehessen szavazni, oszt készen is vagyunk, ki kinek ki a kedvesemje... na persze szélgép az kell, meg táncosjányok nem nagyon felöltözve, esetleg egy két estélyi meg szemceruza fijúknak. De azért a véleményem ez, mert engem nem farkasok neveltek.
nem
regisztrált
Magyareke 2013-05-19 20:05:45
A görögök zenéjén kívül egyik se ért egy kalap szart se, nem értem én ezt, kb. az összes szám ugyanolyan, borzasztó, hogy itt az egyéniséget nem díjazzák. ByeAlex száma pedig egyenlő a nullával, dallamtalan, a szövege egyáltalán nem különleges, egyszerű. A görögöknek kellett volna nyerni, a többi az meg teljesen mindegy hogyan követi, ugyanolyan rossz az összes. Ami bosszant, hogy a Compact Disco-t tavaly egyáltalán nem díjazták, pedig a valaha volt legjobb előadót küldtük el, amit kis hazánk elküldhetett. A zenének volt mondanivalója, egyéni volt, európai volt és minden megvolt benne ami a zenét teszi zenévé, a hangszerek, az előadásmód, minden. Ehhez képest ByeAlexet azt gondolom az utolsó helyre kellett volna rakni.
nem
regisztrált
Patrícia 2013-05-19 19:01:21
Persze, hogy van ebben politika... Szerintetek miért nem kaptunk például Romániától egyetlen pontot sem? Vagy Ukrajnától? Hmmm? A Geldwäsche jelentése pedig abszolúte messze áll a Kedvesem jelentésétől.
nem
regisztrált
yenkie 2013-05-19 11:53:59
Lehet nem szeretni, lehet, hogy nem tetszett, de amíg szebbet vagy jobbat nem csináltál, addig ne pocskondiázz! Kb. 29 ország cserélt volna velünk ma hajnalban! Ettől több előadó pedig cserélne Alexszel! Európa 98%-a nem érti a magyar nyelvet, ezért is értékes ez a 10. hely, mert nem volt plusz szavazat azoktól akiknek esetleg tetszett volna a szövege a Kedvesemnek. Fordítottál már magyarra, angol szövegű világslágert? Akkor tudod, milyen sokatmondó némelyik.

Ráadásul Alex egy saját szerzeményt énekelt! Nem kellettek a jó nevű dalszövegíró zsenik. Sokukat simán leelőzött! Szép volt, Alex!
nem
regisztrált
yenkie 2013-05-19 11:20:45
Olvasom a kommenteket, él még az "ungarisevircsaft"!
Haló! 10. lett Magyarország, Európa 39-e közül!
Bár lennék én 10. a szakmámba!
Bár lenne 10. a válogatottunk fociban!
Bár lenne 10. legerősebb valuta a Forint!
Bár?

Minek nézte a műsort némelyiketek? Miért nem egy remek "diumdisum-tuctuc" helyen töltötte az értékes szombat estéjét? Ha lehet előre tudni a végét, minek megy ki 5000-ért a magyar-San Marino-ra? Minek megnézni egy filmet 2000-ért, ha elmondta a csattanóját a haverom?
Minek elolvasni egy 3000-es könyvet, aminek a tartalmát már elmesélte a kollégám?

Köpködni senkinek nincs joga, lehúzó véleményt pedig az írjon, aki valamiben benne van az első 10-ben! Van itt, aki köpköd, pedig róla csak az anyja tud, még az óvónője sem emlékszik rá. Zsenikéim! Irigyek vagytok? Kéne már csinálnotok valami hasznosat!

Alex! Gratulálok! Remek volt! Köszönöm szépen mindhármatoknak!
nem
regisztrált
Vki 2013-05-19 11:02:23
Politika, zsidó rokonság, röhögő német zsűri és közönség. Ekkora marhaságokat! Viszont van szimpátiaszavazás. Lásd finnek nekünk (mi kb. ennyi szimpátiára számíthatunk). Szlávok és más rokon népek egymásra szavazása.

De ha megfigyelitek, a nyertesre mindenféle nemzet sokat pontozott, tehát a produkció nyert.
nem
regisztrált
Mimi 2013-05-19 10:27:57
Sajnálom, hogy itt is csak az egymás hibáztatása, szidása a téma... talán el kéne gondolkodni a hozzáállásunkon. Én szívből gratulálok magunknak!(Fura is lenne magunkat ócsárolni, bántani, mert az, ugye, a saját magam leértékelése is lenne.) Üdvözlet mindenkinek, azoknak is, akik mindig másokat hibáztatnak, maguk helyett! És köszönet mindazoknak, akik segítették e szép helyezést!
nem
regisztrált
Laura 2013-05-19 10:22:14
Érdekes kommentek!:)))))))
Arra még nem gondolt senki, hogy a szavazatok nagy részét talán nem is az előadó kapta, hanem inkább maga az ország? Sok országban taktikáztak is a szavazatokkal, már a szavazók maguk is, hogy a saját versenyzőiket erősítsék és más velük szemben esélyesebbeket gyengítsenek. Nem akarom ByeAlex dalát minősíteni, tény, hogy mert valami újat behozni, de Magyarországnak vannak nagyon jó dalai és énekesei, ezt mondják Európában, jobbak mint Alex. Talán ott sem kellene mindent a közönségre bízni, mint ahogy más országban sem teszik és akkor sokkal több esély lenne előkelőbb helyre.
nem
regisztrált
Adnilen 2013-05-19 10:04:27
Köszönjük minden határon túlinak a szavazatokat! Leginkább nektek köszönhetjük ezt a helyezést! És persze ne feledjük a finn és német azon szavazókat sem akik nem beszélnek magyarul!
Mi legalább nem egy tucat balladával vagy tuci-tuci slágerrel vettünk részt...
nem
regisztrált
orca 2013-05-19 09:50:28
Igazából szerintem itt kis mértékben számít, hogy aktuális ország előadója hogy énekel. Ez egy nemzetközi felmérés az országok népessége kit kedvel, és kit nem. Ezt befolyásolja az aktuális politika. Persze a nem mindenapi stílus jól sült el. De ez főleg felmérés, mint sem verseny. Szerintem.
nem
regisztrált
szemfüles 2013-05-19 09:36:58
Az euroillúzió így jó ahogy van, megosztó, mégis érdemleges. Itthon mindenki tudja, ez nem rólunk szól... De mégis kell a megmérettetés, és elégedettek lehetünk! Különleges Alex. Szeretünk mi is azok lenni, így a Miénk!

Köszönjük, hogy kitartottál, álltad a SARAT (az is a miénk:-() és őszinte tudtál maradni! Tisztán jöttél (média manipulácíótól mentesen). Ha egy dal az ovisokat így megragadja, és nem gagyi (Papp Rita csovi csovis...) hanem költészet is van benne, nos abban van valami mesebeli, amire mindannyian valahol tudat alatt visszavágyunk.

Tudom hogy el fogsz tűnni az élet nagy süllyesztőjében, de nyomot hagytál magadról...tiszta lelkedről. Próbáld megőrizni, ha sikerül!

LE A KALAPPAL!

Éljenek a filozófusok!!

Nem csak a hírnév és a pénz a fontos, SŐT!
nem
regisztrált
orca 2013-05-19 09:23:57
Szerintem a stílus bejött a külfoldieknek. Szerintem az volt benne a jó hogy nem győzni mentek, hanem megmutatni magukat. Laza volt, és ez tetszett. De a politika persze jelen van erősen.
nem
regisztrált
H.J. 2013-05-19 09:02:39
Dávid, azért kapott a németektől 12 pontot, mert Geldwäsche (ejtsd: 'geldvese' /kb./)= pénzmosás. Állítólag egész Németország ült a tévé előtt és szakadt a röhögéstől...
nem
regisztrált
Dávid 2013-05-19 08:29:50
Pont a Németektöl 12pont kicsit se fura.:) Politika az egész...
nem
regisztrált
Niki 2013-05-19 08:16:22
Azt láttam, hogy tetszett a közönségnek a dal. A Kedvesem kitűnt a többi közül. ByeAlex és csapata meg tutin előadta.

Remélem elolvassa ByeAlex, neki üzenném: Jól előadtad, jó a hangod, jó a dal, kell ennél több? Gratulálunk és büszke rád az egész világ! Jó helyezés a 10. A dán meg várható volt, de nem ájultam el tőle.
nem
regisztrált
JackFerro 2013-05-19 07:33:22
Na, ez egy jó eredmény! Szerintem elsők sohasem leszünk az életben, de ha benne vagyunk a 10-ben az már nagyon jó.
Ami Alexet és a számot illeti, az már "izlések és pofonok" különbözőségének kategóriája. Szerintem ciki a szám és a nagytöbbséget elnéző mosolyra is fakasztja idehaza, amikor meghalja, de ott Malmöben megkajálták. Ez most bejött nekünk. Gratulálok Alex! Hajrá Magyarok!
nem
regisztrált
Dr.Kollár Gábor 2013-05-19 01:01:09
....és az igen kiváló "celebnyikhaj" Csiszár Jenő elmehet azonos méretű nyilvánosság mellett bocsánatot kérni, mint amekkora mellett az ominózus, míves szakmai kritikája kihullott az orcája nyílásán!!!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei