2013. július 17.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Budapest Parkban lép fel a connecticuti Hatebreed együttes

Augusztus 12-én, a Budapest Park színpadán lép fel az 1994-ben alakult Hatebreed zenekar. Az amerikai metalcore banda munkásságára hatott a Cro-Mags, Metallica, Suicidal Tendencies és a Biohazard is, de maga is tudott újat hozni az általa képviselt crossover műfajba.

A Jamey Jasta vezette connecticuti együttes a Satisfaction is the Death of Desire című albummal debütált, amely máig a Victory Records kiadó legsikeresebb bemutatkozó anyagának számít. A formáció ezután közösen turnézott a Napalm Death-szel, a Slayerrel és az Entombeddel is, majd a 2002-es Perseverance-szel és az egy évvel későbbi The Rise of Brutality dalaival műfaján belül teljesen új, egyszerre hagyománytisztelő és modern formanyelvet hozott létre.

Az idén januárban megjelent The Divinity of Purpose visszatérést jelent a gyökerekhez, ezen ugyanis - a korábbi arányeltolódás után - a metal és hardcore elemeit ismét egyenrangúként használta a zenekar. A lemez egyik dala, az Honor Never Dies a cyberbullying (elektronikus zaklatás) egyik áldozatának, a kanadai Rehtaeh Parsonsnak állít emléket.

A Hatebreed augusztus 12-én, a Budapest Parkban játszik a magyar közönségnek.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei